Analisis status quo lan pangembangan alat pemotong logam

Alat pemotong yaiku piranti sing digunakake kanggo nglereni ing manufaktur mesin.Akèh-akèhé saka lading sing digunakake mesin, nanging ana uga tangan-digunakake.Wiwit alat sing digunakake ing manufaktur mekanik biasane digunakake kanggo ngethok bahan logam, istilah "alat" umume dipahami minangka alat pemotong logam.Pangembangan alat pemotong logam ing mangsa ngarep yaiku ningkatake efisiensi lan kualitas mesin, nyuda biaya, lan nyepetake siklus pangembangan sajrone proses mesin.Mulane, kacepetan lan akurasi alat ing mangsa ngarep uga bakal tambah.Panjaluk sing padha uga muncul kanggo presisi (utawa ultra-tliti) sing bisa nindakake chipping sing apik.) Teknologi lan piranti kanthi cara pangolahan sing luwih fleksibel.

Kanthi transfer gedhe-gedhe saka industri Manufaktur dikembangaké kanggo China, lan industri Manufaktur domestik uga wis nyepetake jangkah saka transformasi teknologi, alat mesin CNC domestik wis dipunwiwiti kanggo ngetik lapangan Manufaktur ing jumlah gedhe.

Ing tahap iki, alat karbida semen wis manggoni posisi utama ing jinis alat sing dikembangake, kanthi proporsi nganti 70%.Nanging, alat baja kacepetan dhuwur nyusut ing tingkat 1% nganti 2% saben taun, lan proporsi saiki wis mudhun ing ngisor 30%.

11-15 taun ukuran pasar industri alat nglereni lan tingkat wutah

Ing wektu sing padha, alat pemotong karbida semen wis dadi alat utama sing dibutuhake dening perusahaan pangolahan ing negaraku.Iki digunakake akeh ing lapangan industri abot kayata produksi mobil lan bagean, manufaktur cetakan, lan aerospace.Nanging, perusahaan alat Cina wis wuta lan massively Produksi piso baja kacepetan dhuwur lan sawetara piso standar kurang-mburi ora njupuk menyang akun kahanan kang gawe jenuh pasar lan kabutuhan Enterprises.Pungkasan, pasar alat pemotong tengah-kanggo-dhuwur kanthi nilai tambah dhuwur lan konten berteknologi tinggi "diserahake" menyang perusahaan manca.

Kejenuhan pasar industri alat pemotong ing 2014-2015

Status pembangunan

Saiki, industri manufaktur alat pemotong China duwe kesempatan lan tantangan, nanging sakabèhé, faktor sing nguntungake kanggo pangembangan industri kasebut nduwe posisi sing dominan.Digabungake karo pangembangan ekonomi ing omah lan ing luar negeri lan pangembangan industri alat pemotong China, panjaluk karbida semen ing bidang alat pemotong duwe prospek sing apik.

Miturut analisis, tingkat teknologi pangolahan lan alat pemotong negara saya kira-kira 15-20 taun sawise pangembangan industri maju.Ing taun-taun pungkasan, industri mobil domestik wis ngenalake sawetara jalur produksi kanthi tingkat internasional ing taun 1990-an, nanging tingkat pasokan domestik alat sing digunakake mung bisa tekan tingkat kurang saka 20%.Kanggo ngganti kahanan iki, industri alat negaraku kudu nyepetake pelokalan alat sing diimpor, lan kudu nganyari filosofi bisnis, saka utamane adol alat menyang pangguna kanggo nyedhiyakake pangguna kanthi set lengkap teknologi pemotongan kanggo ngatasi masalah pangolahan tartamtu..Miturut kaluwihan profesional produk dhewe, padha kudu pinter ing teknologi nglereni cocog, lan terus-terusan inovasi lan ngembangaken produk anyar.Industri pangguna kudu nambah input biaya alat, nggunakake alat kanthi lengkap kanggo nambah efisiensi, nyuda biaya, nyepetake Intranet / Extranet, lan entuk enggo bareng sumber daya (kayata nglereni database).

tren pembangunan

Miturut kabutuhan pangembangan industri manufaktur, alat komposit multi-fungsi, alat kanthi kacepetan lan efisiensi dhuwur bakal dadi arus utama pangembangan alat.Ngadhepi tambah akeh bahan sing angel kanggo mesin, industri alat kudu nambah bahan alat, ngembangake bahan alat anyar lan struktur alat sing luwih wajar.

1. Aplikasi bahan karbida semen lan lapisan wis tambah.Bahan karbida cemented sing apik lan ultra-apik minangka arah pangembangan;lapisan nano, lapisan struktur gradien lan struktur anyar lan lapisan materi bakal nemen nambah kinerja alat nglereni;aplikasi saka lapisan fisik (PVD) terus kanggo nambah.

2. Tambah ing aplikasi saka bahan alat anyar.Ketangguhan bahan alat kayata keramik, cermet, keramik nitrida silikon, PCBN, PCD, lan liya-liyane wis tambah akeh, lan aplikasi wis tambah akeh.

3. Perkembangan kanthi cepet teknologi nglereni.Nglereni kacepetan dhuwur, nglereni hard, lan nglereni garing terus berkembang kanthi cepet, lan orane katrangan saka aplikasi kanthi cepet ngembangaken.


Wektu kirim: Sep-07-2021