Faktor sing kudu dianggep nalika milih bit bor karbida semen

Nalika milih pengeboran karbida semen, syarat akurasi dimensi pengeboran kudu dianggep dhisik.Umumé, luwih cilik aperture sing bakal diproses, luwih cilik toleransi.Mulane, manufaktur pengeboran biasane nggolongake pengeboran miturut diameter nominal bolongan sing digawe mesin.Antarane papat jinis pengeboran karbida semen ing ndhuwur, pengeboran karbida semen padhet nduweni akurasi mesin sing luwih dhuwur (kisaran toleransi φ10mm pengeboran karbida padat semen yaiku 0~0.03mm), dadi pilihan sing luwih apik kanggo mesin bolongan kanthi tliti dhuwur; Toleransi sawetara pengeboran karbida semen sing dilas utawa pengeboran mahkota karbida semen sing bisa diganti yaiku 0 ~ 0.07mm, sing luwih cocok kanggo pangolahan bolongan kanthi syarat akurasi umum;pengeboran kanthi sisipan sing bisa diindeks karbida semen luwih cocok kanggo mesin kasar tugas abot Sanajan biaya pangolahan biasane luwih murah tinimbang jinis pengeboran liyane, pangolahane uga relatif murah, kanthi kisaran toleransi 0~0.3mm (gumantung saka dawa nganti rasio diameteripun pengeboran), saengga umume digunakake kanggo pangolahan bolongan kanthi presisi sing kurang, Utawa ngrampungake finishing bolongan kanthi ngganti agul-agul sing mboseni

Stabilitas bit pengeboran dhewe uga kudu dianggep.Contone, pengeboran karbida sing padhet luwih kaku, saengga bisa nggayuh akurasi mesin sing dhuwur.Bit bor sisipan sing bisa diindeks karbida sing disemen nduweni stabilitas struktural sing kurang apik lan rawan defleksi.Loro sisipan sing bisa diindeks dipasang ing bit pengeboran iki.Sisipan njero digunakake kanggo mesin bagian tengah bolongan, lan sisipan njaba digunakake kanggo mesin pinggiran njaba saka sisipan njero menyang diameter njaba.Wiwit mung agul-agul utama mlebu ing nglereni ing tataran dhisikan saka Processing, dicokot pengeboran ing negara boten stabil, kang bisa gampang nimbulaké awak pengeboran kanggo nyimpang, lan maneh dicokot pengeboran, luwih gedhe jumlah deflection.Mulane, nalika nggunakake bor insert indexable karbida cemented kanthi dawa luwih saka 4D kanggo pengeboran, feed kudu dikurangi kanthi tepat ing wiwitan fase pengeboran, lan tingkat feed kudu ditambah menyang tingkat normal sawise ngetik pemotongan stabil. urutane .

Bor karbida semen sing dilas lan bor makutha karbida semen sing bisa diganti dumadi saka rong pinggiran nglereni simetris kanthi jinis pinggiran geometris sing mandhiri.Desain pinggiran nglereni stabilitas dhuwur iki ndadekake rasah nalika nglereni menyang workpiece Ngurangi tingkat feed, kajaba nalika pengeboran dipasang obliquely lan Cut ing amba tartamtu kanggo lumahing workpiece.Ing wektu iki, dianjurake kanggo ngurangi tingkat feed kanthi 30% nganti 50% nalika ngebor lan metu.Amarga awak pengeboran baja iki jenis pengeboran bisa gawé ewah-ewahan bentuk cilik, iku cocok banget kanggo Processing lathe;nalika bit pengeboran karbida ngalangi luwih brittle, iku luwih gampang kanggo break nalika digunakake kanggo Processing lathe, utamané nalika dicokot pengeboran ora uga tengah.Iki utamané bener ing kaping.

mbusak Chip masalah sing ora bisa digatèkaké ing pengeboran.Nyatane, masalah sing paling umum ditemoni ing pengeboran yaiku ngilangi chip sing kurang (utamane nalika mesin kerja baja karbon rendah), lan masalah iki ora bisa dihindari apa wae pengeboran sing digunakake.Lokakarya Processing asring nggunakake injeksi coolant external kanggo bantuan aman chip, nanging cara iki mung efektif nalika ambane saka bolongan diproses luwih cilik saka diameteripun bolongan lan paramèter nglereni suda.Kajaba iku, jinis coolant sing cocog, tingkat aliran lan tekanan kudu dipilih supaya cocog karo diameter bor.Kanggo alat mesin tanpa sistem cooling ing spindle, pipa coolant kudu digunakake.Luwih jero bolongan sing bakal diproses, luwih angel mbusak chip lan luwih akeh tekanan coolant sing dibutuhake.Mulane, aliran coolant minimal sing dianjurake dening pabrikan pengeboran kudu dipesthekake.Yen aliran coolant ora cukup, feed mesin kudu dikurangi.


Wektu kirim: Sep-07-2021